G-465379

14-11-2010 TC Tubantia- digitale media, rubriek theater

4-11-2010:  Digitale media van Dagblad: De twentsche courant Tubantia                       www.twenteuitdekunst.nl

                  

Eensgezindheid speelt prima  

Christelijke Toneelvereniging Eensgezindheid met het blijspel Vrouwleu aan 't roer. Première vrijdagavond 12 november in Hervormd Centrum te Overdinkel.

door Paul de Jong

Gelukkig verandert er bijna niets bij de uitvoeringen van de toneelgroep Eensgezindheid. Goede keus van het stuk, dichtbij de mensen, prima gespeeld in een heldere regie met uitstekende karakterisering van de rolfiguren. Het is er zoals gebruikelijk vol, erg warm met een bijzonder vrolijke stemming.

Het stuk van Herman van der A is goed doordacht en een intrige die niet erg sterk is maar wel het leukste stuk dat hij geschreven heeft. Daar konden de spelers van deze Overdinkelse groep hun tanden in zetten. Dat deden ze dan ook met een overtuigende uitbeelding van situaties en rollen. Het speltempo was goed, maar de lange duur van het stuk was geen winstpunt. Daar kan best iets aan worden gedaan met een rood potlood, vooral in het eerste bedrijf. Goed geschreven en goed gespeeld met als hoogtepunt het vrolijkste gedeelte in het derde bedrijf. Een toneelbelevenis waar niet veel andere amateurgroepen aan kunnen tippen.


 van Alice Plekkenpol


 

Share our website