G-465379

26-04-2005 Nieuwe Dinkellander

26-04-2005: Nieuwe Dinkellander:

Succesvolle plattelands voorstelling

OVERDINKEL - Twee succesvolle jubileumvoorstellingen van de klucht 'De Nachtoel van Weering' heeft de zeventigjarige toneelvereniging Eensgezindheid in het achterliggende weekeinde op het toneel gezet van de Hervormde Vereniging.

Komende vrijdag en zaterdag volgt om 20.00 uur nog eens een re­prise van de door Henk Karstens vertaalde plattelands komedie van Ulla Kling. Het stuk is op het lijf geschreven van de veertig leden tellende Overdinke1se toneelvereniging. Twee keer per jaar vermaakt de actieve vereniging haar 
publiek met een zorgvuldig geselecteerde klucht. "Want", zo redeneert hel bestuur niet ten onrechte,  "ons publiek komt naar de Hervormde Vereniging voor een avondje uit. Men komt niet voor een  drama, maar komt om eens lekker te lachen." 

De stukken worden bij Eensgezindheid bij voorkeur in het eigen Overdinkelse taaltje op het toneel gezet. Dat wil zeggen in een mengeling van een Drents en Twents accent. Dat geeft de jus aan een voorstelling van Eensgezindheid. En dat al zeventig jaar lang. (foto: Jan Kienhuis)

 

Share our website