G-465379

23-04-2013 Dagblad Tubantia

3-04-2013: Dagblad De twentsche courant Tubantia:
Toneelvereniging Eensgezind: goed 
zowel voor als achter de schermen

RECENSIE
TONEEL

door Jolien Leussink
...................................

Overdinkel - In Overdinkel trekt toneelvereniging Eensgezindheid weer volle zalen. Het dorpshuis is zes keer uitverkocht. Dit jaar brengt het gezelschap het blijspel  Komkommertied.
Piet Pereboom heeft de hoofdrol weer bemachtigd, dit keer als eigenaar van een tuindersbedrijf.  Hij speelt al jaren bij toneelvereniging Eensgezindheid.
Complimenten voor zijn rustige voorkomen  op toneel en het onthouden van de grote hoeveelheid tekst. Het stuk kent drie bedrijven en in het eerste bedrijf worden de personages aan het publiek voorgesteld. De rol van werkneemster Sanne wordt gespeeld door Barbara Elfrink. Met haar actieve houding en scherpe teksten brengt zij het eerste bedrijf goed op gang. Ze heeft power en zit goed in haar rol. De dorpsgenoten van tuinder Geert zijn in rep en roer:  er gaan allerlei roddels door het dorp en mevrouw Naaijer (Brigitte Wiggers) dikt het graag nog een beetje aan. Dan staat de pastoor op de stoep....
Het publiek geniet van de droge humor.
Het verhaal kent weinig uitschieters en heeft behoorlijk veel tekst, hetgeen het soms wat langdradig maakt. Daar had de regisseur in mogen snijden.
Maar het publiek heeft het naar de zin en vindt het toch wel gezellig. Stefanie Misana speelt de rol van Tilly, en ze beweegt natuurlijk over het podium.
Ze trekt zich weinig aan van de roddels in het dorp en krijgt zo mevrouw Klaster steeds weer op de kast.
Karin Knobbe zet een duidelijk personage neer. Greet, gespeeld door  Gerrie Jonker,  probeert als maatschappelijk werkster de boel recht te zetten.
Er gebeurt van alles in huize Platje, maar Geert Platje maakt zich niet zo snel druk.

Toneelvereniging Eensgezindheid kent gemotiveerde spelers maar ook achter de schermen  een hechte groep medewerkers. Ze zetten weer een prima amateurvoorstelling neer in Overdinkel. 

  

Share our website