G-465379

14 en 16 april 2012 Dagblad Tubantia

Dagblad TC Tubantia, maandag 16 april 2012.Overdinkelse toneelvereniging

Eensgezindheid trekt volle zalen

Toneelvereniging Eensgezindheid     
Verenigingsgebouw Overdinkel          
Als je voelt wat ik voel,dan voel je      
   niets meer ⃰                                                
Van Evelien Evers                                    
Door Jolien Leusink

Toneelvereniging Overdinkel geeft dit jaar zes voorstellingen op een goede locatie.
Per keer zijn er 120 zitplaatsen, en die worden allemaal bezet, zodat er dus in totaal 720 bezoekers komen. De plaatselijke toneelvereniging zet zich met deze volle zalen goed op de kaart. Dit jaar wordt het komische stuk Als je voelt wat ik voel, dan voel je niets meer!, geschreven door Evelien Evers, opgevoerd.
Enthousiast geroezemoes klinkt door de zaal vlak voor het begin. De mobieltjes moeten uit en of er alsjeblieft niet gekraakt wil worden met de zakjes chips. Heerlijk dat dorpstoneel, maar de inwoners van Overdinkel zijn er klaar voor en de show kan beginnen.
Familie de Vries runt een garagebedrijf, met Joost de Vries (Piet Pereboom) als eigenaar samen met zijn twee monteurs leidt hij dat in goede banen. Hein is eerste monteur en dat is te merken, hij staat niet te springen om zijn nieuwe, vrouwelijke collega Jannet.
Henk Maat speelt zijn rol geloofwaardig en natuurlijk. Hij kan zo door als automonteur.
Margje Wiggers is de koningin van de lach in Overdinkel. Ze zet een heerlijk typetje neer en durft groot te spelen, haar kleinzoon Sam weet haar steeds weer goed op haar plek te zetten.
'Oma loopt vaker onder de paraplu als onder een parasolletje'. Lachsalvo's klinken door de zaal. Dat de nieuwe monteur Jannet heel wat teweegbrengt in huize de Vries is duidelijk, zelfs vertegenwoordiger Bart (Peter Smit) is er druk mee.  Hij ziet een vrouwelijke monteur wel zitten.
Het is een stuk dat leidt tot hilarische taferelen, de uitvoering is goed uitgewerkt, geluidtechnisch had het beter versterkt kunnen worden. Maar dat mag de pret niet drukken. 
De toneelvereniging Eensgezindheid zorgt voor een gezellige avond voor jong en oud in Overdinkel.
De resterende voorstellingen in het verenigingsgebouw zijn op 20,21,24 en 27 april.


 ⃰ noot van de websitebeheerder, de juiste  titel van het stuk is: 
Als je voelt wat ik voel , dan zeg je niets meer
 d.j.o

 
Share our website