G-465379

02-02-2013 Dagblad Tubantia

Dagblad TC  Tubantia, maandag 2 december 2013:


Amateurtoneel leeft in Overdinkel

OVERDINKEL - De toneelvereniging Eensgezindheid sloot afgelopen weekend een serie voorstellingen af. Zes avonden werd de klucht
Voor 't eerst op vakantie van Hans Herder gebracht. De conclusie: toneel leeft in Overdinkel. Het stuk speelde zich af in de woonkamer van de familie Kamphuis. Vader Willem Kamphuis is een fanatieke duivenmelker die eigenlijk nooit bij zijn duiven weg wil. Toch weet zijn vrouw Marie dit keer haar zin door te drijven en haar man mee te nemen naar een hotel in Keulen. En ze weet ook nog de buren zover te krijgen om met hen mee te gaan, terwijl ook buurman Albert eigenlijk zijn duiven niet alleen wil laten. Maar ja die arme Albert heeft helemaal niets in te brengen bij zijn vrouw Trientje... Talrijke hilarische situaties zijn het gevolg. Het publiek in Overdinkel genoot van Veur 't eerst op vakantie. Af en toe biggelden de tranen over de wangen van het lachen. De cast bestond uit een aantal oudgedienden en een aantal jeugdige leden. Voor Niels Bouwhuis was het zelfs zijn debuut. Het is ook belangrijk voor een toneelvereniging dat ze leden heeft in alle leeftijdsgroepen. Daardoor wordt de keuze voor een nieuw te spelen stuk groter, omdat alle rollen goed kunnen worden verdeeld.

Nu hebben de leden van Eensgezindheid even rust. In januari  beginnen de repetities weer voor het volgende toneelstuk van april. Wat dat wordt is nog een verrassing.

Share our website